Драги Георгиев: Трудно ще има договорка с България

Призив за промяна в преговорите
Обновена: 31 май 2022 16:07 | 31 май 2022 16:06, Росен Стойчев
53
Драги Георгиев: Трудно ще има договорка с България
Снимка: БГНЕС/EPA

Когато говорим за бъдещето, а включваме там и миналото, много трудно ще се стигне до споразумение. Това обяви македонският учен Драги Георгиев, съобщи Нова Македония.

Още по темата


Северна Македония продължава преговорите с България. Страната очаква споразумение, което да позволи започване на преговорите за присъединяване към ЕС.

Появиха се информации, че условията на българската страна, могат да са част от преговорната рамка.  Продължават и общите заседание на комисиите по общите теми.

Георгиев призна, че там се вижда, че между двете държави има много различия. По определени теми липсва всякаква единна позиция.

"На няколко пъти заявявахме, че миналото трябва да остане встрани от политиката. Това трябва да бъде отчетено", заяви Георгиев.

Очаква преговорите с българската държава да продължат и през следващите седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Исторически въпроси с вето не се решават! Кой ще му го набий в това в главата на юмручето и на псевдопатриотите? Петков да взема еднолично решение и да разкарва тия националистически партийки от правителството! На следващите избори никой от тях няма да влезе в парламента!
45
2
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 години
До Маке Дреме ни на нас българите, че "не исполнуваме ништо" , защото пък ние ще държим вето до третото пришествие докато изчезнете от света. Преговори с вас НИКОГА. "Уште ли не го сфативте тоа? Па тоа бива простотиа, ама до толку?" Смешни сте макета и смешни ще си останете. Гърците ви смениха името на псевдо "държавата", а ние ще ви дооправим изкривените възприятия от сръбските престъпници.
44
1
 
15
 
! Отговори
?? преди 2 години
Щом за Гърция минало отпреди 2300 години беше важно и си го отстоя, то ние ли да се отказваме от миналото отпреди 100 години, за което има неопровержими документални доказателства! ВМРО е основано от българи с цел освобождението на българите от географска област Македония, чрез автономия или присъединяване към България!Факт! Да не говорим с кого е воювал и ослепил Василий II ***, самият носещ фамилията Македон!
43
0
 
11
 
! Отговори
Keлемета преди 2 години
Ооо, не - без признаване на истината за миналото няма започнете преговори! В измисленото си минало сте заложили антибългаризма и кражбата на българска история, като основа на държавата си! Това не е добросъседско! Щом не сме добри съседи, нямате място в ЕС! Ние нямаме проблем, че враждебна нам страна ще остане извън ЕС! Даже ще добре за климата в европейската къща - да няма скандали вътре, а само шум отвън!
42
9
 
2
 
! Отговори
Маке преди 2 години
Се додека стои ветото не исполнуваме ништо. Ако не почнат преговорите за влез, немаме апсолутно никаква обврска кон вас. Уште ли не го сфативте тоа? Па тоа бива простотиа, ама до толку?!?
41
1
 
6
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Не става Драги,макар че не си много...драги...Политиката и миналото са неразривно свързани...
40
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
И с Гърция беше трудно,но накрая ви увряха главите.И сега ще стане така.
39
3
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
За какво стройте бутафорни сгради и паметници? След малко ще искате и гръцката история да си я присвоите! Само не казвайте че А. Македонски е говорил на развален старобългарски! Болни мозъци!
38
2
 
14
 
! Отговори
та така преди 2 години
като се научите да декламирате АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ , договорката може и да стане лесна !
37
1
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Ти не си БЪЛГАРИН и нямаш право на коментар!!!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б.е. дори и в уикипедия пише за гоненията на българи, за насилствения процес на сърбонизация и още и още ...Наистина ли искате да изтриете корените си...толкова ли са ви промили мозъците...б.е и с нашите русофили ли е така? Да се отричат фактите, заради ЛЪЖИ!!!Ужас!!!
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда...драги драги...светът знае ИСТИНАТА..само вие не я приемате и даже сте готови да се отречете от миналото си. Какво.ли им е на вашите...т.е.нашите предци сега!
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нека влизат хората в ЕС бе! Защо да ги спираме? А и скоро след това ще съжаляват!
33
2
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 години
До не се чудят Е играят го корави, защото се надяват на запада да ни принуди да свалим ветото, но ако нашите държат контра до край на тези "македонци" ще им излезе през носа и ще искат да ни свирят на ... , но ще е късно. Има една стара българска приказка "Който не целува ръка, когато му е времето след време му се налага да целува ..з ". На промитите мозъци ще им се наложи второто. Кой разбрал, разбрал.
32
2
 
9
 
! Отговори
не се чудят преди 2 години
До Горд Българин Ама изобщо!Нашите искания влизат в преговорната рамка на ЕС!Тия пишман-тарикати ще изреват на умряло много скоро!
31
3
 
14
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 години
Македонците се надяват на запада, че ще ни натиснат да свалим ветото, но народа е настръхнал от тяхната наглост, а Ки...чо и ко...чо се чудят как хем да угодят на антлантическите си господари, които ги сложиха да управляват, хем да не си навлекат гнева народен и да не отлетят от властта още преди есенните листа, така че да внимават, какви ги вършат, защото сме се нагледали на византийски номера. НИКАКВО СВАЛЯНЕ НА ВЕТОТО ЗА РСМ. НИКАКВИ ОТСТЪПКИ.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя "учен" голям учен. Как така миналото и историята нямали място в политиката? Що за глупост е това?
29
1
 
15
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 години
"Държава" на два петъка сте. Къде ви е историята ? В кои исторически документи е отбелязано, че съществувате като държава? Никъде няма и дума за вас. От къде се появихте изведнъж, от космоса ли паднахте? *** верно може и от Марс да сте. Претендирате за Александър Македонски, а не говорите езика му. Езикът ви е развален български с тук таме прибавени сръбски думи НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С ЕЗИКА, КОЙТО Е ГОВОРИЛ Ал.Македонски. Прави са гърците, че ви мачкаха толкова години, сега е наш ред родоотстъпници.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех човече това са глупости. Ако искаш да оставиш миналото, значи искаш да се откажеш от традициите си, от културата си, от баба си и дядо си....да се обезличиш!!! Приемете миналото, спрете да лъжете и продължете напред.
27
2
 
7
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 години
"Държава" та два петъка сте. Къде ви е историята ? В кои исторически документи е отбелязано, че съществувате като държава? Никъде няма и дума за вас. От къде се появихте изведнъж, от космоса ли паднахте? *** верно може и от Марс да сте. Претендирате за Александър Македонски, а не говорите езика му. Езикът ви е развален български с тук таме прибавени сръбски думи НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С ЕЗИКА, КОЙТО Е ГОВОРИЛ Ал.Македонски. Прави са гърците, че ви мачкаха толкова години, сега е наш ред родоотстъпници.